Hvad er formålet med sushieddike?

Sushieddike bruges til at krydre og konservere de kogte sushiris.

Sushieddike har en perfekt balance mellem det sure, det søde og salte.
Da der som udgangspunkt ikke bruges salt og peber, når man spiser sushi. Så er sushieddiken med til, at krydre de enkelte sushistykker uden, at det går ud over smagsoplevelsen.

Derudover fungerer sushieddike som et bindemiddel. Det får sushirisen til klistre bedre sammen, hvilket gør en stor forskel i forhold til sushiruller og nigiri. Hvis ikke der bruges sushieddike, så ville de enkelte stykker falde fra hinanden, når man enten løfter et stykke med spisepinde eller dypper stykket i sojasauce.

Eddike i sig selv er brugt som konserveringsmiddel igennem flere århundrede.
Lige så snart der hældes sushieddike på sushirisen, så konserveres risen. Det er også en måde, at stoppe udviklingen af bakterier og forlænger risens holdbarhed.

Sushikursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave sushi fra bunden med de unikke smage, som kendetegner sushi som serveres på restauranter i Japan.

Læs mere om Sushikursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere