Hvilke spisepinde er bedst til sushi?

De fleste sushirestauranter i Danmark bruger engangstræ spisepinde.  I rigtig mange danske hjem findes der plastiskspisepinde.

I Japan er spisepinde et vigtigt bestik og, japanerne er meget bevidst omkring, hvad det er de bruger til at spise deres mad med. Men helt grundlæggende, så bliver alt japansk mad i de japanske hjem spist med træspisepinde af høj kvalitet. Spisepinde som er lavet i et organisk materiale løfter den gastronomiske oplevelse på en anden måde end bestik lavet i metal.

Hvis du spiser din mad med plastisk bestik eller kold bestik lavet i stål, så smager maden bare anderledes. Det er menneskeskabte materialer, som ikke ligger i naturligt i munden. Spisepinde lavet i træ harmonerer med organisk mad og som understøtter den gastronomisk oplevelse. Træ ændrer ikke karakter uanset om det koldt eller varmt mad du spiser. Det tilpasser sig rummets og madens temperatur.

I Japan er spisepinde ikke bare spisepinde. I webshop by sushikok Zoë Escher sælger jeg et udvalg af håndlavet japanske spisepinde af forskellige kvaliteter og træsorter.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange