BLOG

Sushikursus for begyndere

Lær at sammensætte og lave velsmagende sushiruller som japanske sushikokke. Du lærer at håndtere de forskellige forstadier til kogning af sushiris. Du arbejder med japanske ingredienser, der giver de unikke aromaer og smage, som kendetegner japansk sushi. Du lærer, hvad japanske sushikokke kigger efter, når der købes fisk og skaldyr hos en fiskehandler. Du lærer forskellige skæreteknikker og måder at klargøre forskellige råvarer. Du lærer trin for trin at lave hosomaki (lille rulle), uramaki (insite-out) og futomaki (stor rulle). Og meget meget mere Kurset afholdes i København. Reference ”Min kone og jeg var på sushi begynder kursus hos dig den 3. April 2016 og havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Hvor vi også blev klogere og modigere i forhold til at kaste os ud i at lave egne maki ruller. Idag introducerede vi vores børn for kunsten at lave ruller og fik lavet alt for meget sushi som vi alle nød bagefter. Det var en fantastisk hyggelig aktivitet for hele familien og bestemt ikke sidste gang vi gør det. Tak for et dejligt kursus:-)”. Thomas Schou Roer “Hvis du selv har prøvet at kaste dig ud i at lave sushi, kan jeg kan varmt anbefale Zoës begynderkursus. Her fik jeg de …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Sushikursus for begyndere

Hvad spises oftest nytårsaften i Danmark?

Hvad der oftest spises nytårsaften afhænger lidt af, hvor I landet man bor, der er stor forskel på, hvad familie of venner spiser nytårsaften i Jylland og i København. I mange år har nytårsmenuen ofte bestået med oksemørbrad som hovedret, en forret med fisk eller skaldyr og en lækker dessert. Der en del år siden begyndte jeg at se et skift. Især de senere år har det taget fart. Tiderne har skiftet i Danmark, idag er sushi den ret som oftest serveres denne særlige aften. På årets sidste aften vil de fleste gerne nyde en delikat og velsmagende middag. For mange er fisk, skaldyr og bobler er særlig lækkert. En sushimiddag kan sammensættes på mange forskellige måder således, at alle som deltager i middagen forlader bordet mætte og glade. Årets sidste sushikursus afholdes den 18. december. Du lærer trin for trin, at lave velsmagende sushi fra bunden. Du får også tips til, hvor råvarer som også egner sig til en nytårsmiddag. Læs mere om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvad spises oftest nytårsaften i Danmark?

Hvor udbredt er yakitori grillspyd i Japan?

I Japan er yakitori spyd en meget udbredt ret. I Japan bliver den klassiske yakitori grillspyd lavet med kylling. Det er ikke kun kyllingekødet som bruges, skindet og indmaden såsom hjerte og lever bruges også. Det bliver tilberedt på en måde, så det bliver til delikate stykker som kan spises i én mundfuld. I Japan er der restauranter som har specialiseret sig i at lave yakitori grillspyd. De bruger ikke kun kyllingekød. Gris, skaldyr og grøntsager bliver også tilberedt på flere forskellige måder. Yakitori grillspyd er også populær som take-away mad. Der er mange japanere som køber et udvalg af take-away retter på vejen hjem, som er lige til at varme op derhjemme. Yakitori grillspyd er en ret som kan nydes året rundt. I mini e-bogen ”5 japanske yakitori spyd til 1” lærer du, at velsmagende grillspyd som kan nydes til hverdag og fest. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvor udbredt er yakitori grillspyd i Japan?

Hvilken slags sushi vælger japanerne, når de bestiller sushi?

Hvilken slags sushi jaapanerne vælger, når de skal spise sushi afhænger af om de spiser sushi på en restaurant eller bestiller sushi som take-away. Hvis der er tale om en middag som nydes i en restauranter fortrækker japanerne, at spise nigiri sushi. Sushirestauranter i Japan har ofte 15-20 forskellige fisk på menukortet, hvilken er en kærkommen mulighed for, at smage mange forskellige fisk og skaldyr i løbet af en aften. I Japan er det meget normalt at spise 13 stykker nigiri i løbet af en aften. Middagen afsluttes oftest med en omelet. Hvis der er tale om take-away vælger japanerne sushiruller. Her der tale om de små og de store ruller, hvor tangen sidder uden på rullen. Udvalget er stort og rullernes fås med fyld lige fra syltet blomme til shiitake svampe.  Insite out rullerne hvor tangen ligger inden i rullen er ikke særlig udbredt i Japan. På Sushikursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave flere forskellige velsmagende sushi. Læs mere om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvilken slags sushi vælger japanerne, når de bestiller sushi?

Derfor er nudelsupper den populæreste ret i Japan!

Jeps, den er god nok. Nudelsupper er den populæreste ret i Japan, og det er der flere årsager til. Det er japanernes fortrukne fastfood. Den er sund, nærende og fedtfattig, en ret som passer til en travl hverdag med lange arbejdsdage, familie og venner. Det er en ret som spises året rundt. Det er en ret som kan laves på mange forskellige måder og, hver region i Japan har specialiseret sig i deres helt egen version. Ja sågar, de fleste nudelbarer har deres helt egen unikke påskrift, som er gået igennem generationer. I Japan bliver nudelsupper oftest lavet på ramen nudler, udon nudler og soba nudler. Nudelsupper bliver også lavet på forskellige slags fond. De populæreste er kyllingefond, svinefond og fiske fond. På Nudelsuppe kursus for begyndere lærer du at lave den mest brugte dashi i det japanske køkken. Ud fra den lærer du trin for trin, at lave 2 meget forskellige slags nudelsupper, som kan nydes året rundt. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Derfor er nudelsupper den populæreste ret i Japan!