BLOG

Kursus: Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

Lær at lave delikate autentisk japansk ramen nudelsuppe med ingredienser og råvarer som bruges af japanske kokke. En suppe er ikke bare en suppe i Japan, det er japanernes fortrukne fastfood, og de er fyldt med vitaminer og mineraler. For at kunne lave den bedste ramen-suppe, bør du lærer at lave fiskefonden dashi fra bunden, som japanske kokke i Tokyo. På dette kursus lærer du, at lave dashi fra bund ligesom japanske kokke i Tokyo. Når du deltager på kurset lærer du trin for trin, at bruge japanske ingredienser som giver de unikke smage og aromaer, som kender japansk ramensuppe. Du får en introduktion til japansk madkultur og japanernes fortrukne spise som er nudelsuppe. Du arbejder med forskellige råvarer såsom kombu, Bonito flakes og miso pasta. Du lærer om hvilke nudler der egner sig bedst til de forskellige supper. Du arbejder med forskellige japanske madlavningsteknikker og, skærer forskellige grøntsager, kød og soya produkter. Trin for trin laver du 2 forskellige velsmagende og sunde nudelsupper, der laves fra bunden med fiskefonden dashi. Den ene er en ramen suppe og den anden en udon nudelsuppe. Der er stadig et par ledige pladser på Japansk nudelsuppe kursus for begyndere, som afholdes nu på …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Kursus: Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

Hvad er formålet med syltet ingefær til sushi?

De fleste nyder syltet ingefær, når der spises sushi. Det er et fast tilbehør på sushitallerkenen. I Japan indgår ingefær i det japanske køkken, som salt og peber i det danske køkken. For mange tusinde år siden begyndte japanerne at sylte ingefær. På daværende tidspunkt fandtes ikke køleskabe og, det var den bedste måde, at bibeholde vitaminer og forlænge holdbarheden. Formålet med syltet ingefær til sushi er, at rense munden mellem sushi stykkerne. Det sker helt automatisk, når der spises ingefær. Den kraftige og krydret smag at pirre sanserne og efterlade munden klar til, at nyde det næste stykker sushi. Det er dog ikke et ”must” at spise ingefær imellem sushi stykkerne. Læs mere om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvad er formålet med syltet ingefær til sushi?

Sushikursus for begyndere

Lær at sammensætte og lave velsmagende sushiruller som japanske sushikokke. Du lærer at håndtere de forskellige forstadier til kogning af sushiris. Du arbejder med japanske ingredienser, der giver de unikke aromaer og smage, som kendetegner japansk sushi. Du lærer, hvad japanske sushikokke kigger efter, når der købes fisk og skaldyr hos en fiskehandler. Du lærer forskellige skæreteknikker og måder at klargøre forskellige råvarer. Du lærer trin for trin at lave hosomaki (lille rulle), uramaki (insite-out) og futomaki (stor rulle). Og meget meget mere Kurset afholdes i København. Reference ”Min kone og jeg var på sushi begynder kursus hos dig den 3. April 2016 og havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Hvor vi også blev klogere og modigere i forhold til at kaste os ud i at lave egne maki ruller. Idag introducerede vi vores børn for kunsten at lave ruller og fik lavet alt for meget sushi som vi alle nød bagefter. Det var en fantastisk hyggelig aktivitet for hele familien og bestemt ikke sidste gang vi gør det. Tak for et dejligt kursus:-)”. Thomas Schou Roer “Hvis du selv har prøvet at kaste dig ud i at lave sushi, kan jeg kan varmt anbefale Zoës begynderkursus. Her fik jeg de …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Sushikursus for begyndere

Hvilken skandinavisk fisk er japanerne vild med?

Jeps, den er god nok. Der er en fiskeart i Skandinavien som bliver importeret til Japan. Det er fisken som de fleste i Danmark kan lide nemlig laksen. I Skandinavien er udvalget af laks af høj kvalitet meget stort. Dagligt lander i Danmark friskfanget laks fra Færøerne og Norge og med jævne mellemrum vild laks fra Island. Laksen er af så god en kvalitet, at japanske fiskeimportører har besøgt Skandinavien for, at kigge nærmere på fisken. Laksen er en fisk, som ikke findes i naturen i Japan. Det er tropeklima på de breddegrader, hvor helt andre fiskerarter trives og, som ikke kan fås i Danmark. Den Skandinaviske laks er meget populær i Japan og, findes i køledisken hos supermarkeder i hele landet. På Sushikursus for begyndere lærer du, at lave delikat og velsmagende sushi med den eftertragtet færøske laks. Det er selvfølgelig ikke hvilken som helst færøsk laks, det er den bedste i verdenen. Læs om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvilken skandinavisk fisk er japanerne vild med?

Hvilken slags fisk bruges til sushi i Japan?

I Japan bruges mange forskellige slags fisk til sushi. Udvalget af fisk er meget meget stort. Hver sæson byder på mange forskellige smagfulde fisk. I Japan er fisk noget ganske særligt. Det er det af flere årsager. Fisk i Japan er meget frisk. Fisken er så frisk, at den kun har været død et par timer før den ender på middagsbordet i japanske hjem eller sushirestauranter. Kvaliteten på råvarer betyder ekstrem meget for japanerne. Det skal være så frisk som overhovedet muligt. Nogle restauranter vælger, at have et stort bassin med fisk som en del af restauranten. Når gæster har lagt deres bestilling bliver fisk fanget og, tilberedt til sushi eller en anden smagfuld ret. Det giver en helt anden madoplevelse, da fisk har en helt anden konsistens, når de er så friske. Det kan sammenlignes med levende hummer, der først aflives lige inden de kommes i en gryde med kogende vand. Læs mere om Japansk sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Ikea og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvilken slags fisk bruges til sushi i Japan?