BLOG

Kan frossen fisk fra supermarked bruges til sushi?

Man bør aldrig bruges frossen fisk fra supermarked til sushi. Det er der flere årsager til. Du kender ikke kvaliteten på de fisk som ligger i fryseboksen. Til sushi bør man altid bruge fisk af bedste kvalitet, da det er fisk som spises råt. De frosne fiskestykker i fryse disken kan du ikke se, hvor kvaliteten har været på fisken inden nedfrysningen. Du kan heller ikke se, hvor fisken er fanget. Som de fleste ved har verdenshavene det svært bla. På grund forurening. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor fisk til sushi bliver fanget. Fisk af bedste kvalitet lever i et godt havmiljø. På de frosne pakninger fremgår det ikke under, hvilke vilkår fisken har levet. Du ved heller ikke hvornår fisken er fanget. På pakningen af de frosne fisk fremgår det ikke hvornår fisken er fanget. I forhold til sushi er fangstdatoen vigtigt, da fisken skal være så frisk om muligt. Læs mere om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , | Kommentarer lukket til Kan frossen fisk fra supermarked bruges til sushi?

Hvem spiser onigiri i Japan?

I Japan er det ikke en bestemt gruppe af personer som spiser Onigiri. Det er personer i alle aldre. Onigiri er en fast del af det japanske frokostbord. Onigiri blev opfundet for flere hundrede år siden, og har ret populær lige siden. Og det er der flere årsager til. Onigiri er meget nem at have med på farten. De råvarer som bruges til, at lave onigiri kan holde sig i flere timer. Den bliver ikke kedelig som en leverpostejsmad. Onigiri består ofte af 3 råvarer og de 3 råvarer omfavner hele kostpyramiden. Med ganske få råvarer kan man få et sundt og nærende måltid. Onigiri er meget populær blandt studerende. For ganske få midler kan du få et velsmagende måltid, som holder dig mæt i mange timer. Læs mere om mini e-bogen: 5 sunde japanske onigiri til 1 pris 60 kr. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvem spiser onigiri i Japan?

Hvor meget miso spiser japanerne?

Japanerne spiser rigtig meget miso. Det er fast del af det japanske køkken ligesom pasta er det, i det italienske køkken. Miso indeholder sojabønner, sake, vand og en svamp. Denne blanding får lov til at fermentere i periode. Længen på perioden er meget forskellige, det kommer an på hvilken slags miso som skal laves. Der finder flere forskellige slags misopasta af forskellige styrker og smage, lidt ligesom ost. De milde misopasta er lyse og forholdsvis mild i smagen. De lidt kraftigere og stærke misopaste, har ligget og fermenteret i en længere periode. Farven på misopaste er mørkere og, delve smagen er meget mere intens, har dybe og virker mere krydret i smagen. Miso indeholder mange vitaminer, mineraler og virker afgiftende på kroppen, derfor spises miso hverdag i Japan. Læs mere om 14 dages Okinawa misosuppe – Superfood _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvor meget miso spiser japanerne?

Hvor tit udskifter sushirestauranter i Japan i menukortet?

Japanske sushirestauranter i Tokyo udskifter menukortet oftere end i Danmark. Ofte vil menukortet bestå af 13-15 forskellige fisk og skaldyr. Nogle fisk såsom laks og kammuslinger kan finde året rundt på menukortet. Der vil typisk være 3-5 fisk på kortet som følger sæsonen for fisk. Nogle fisk fanges om foråret, når de skal til at gyde, mens andre fisk er til at få fat på om sommeren. Det kommer an på fiskearten. En fisk som tun er også populær i Japan. Ofte vil en sushirestaurant have 3 forskellige slags tun på menukortet. Det vil tun af forskellige kvaliteter, en vil være magert tun, en anden vil fed tun og de mere eksklusive restauranter har en tun på kortet, som modnes på lige fod med oksekød. Tun kan modnes i flere uger ligesom oksekød. Nogle sushirestauranter har dagens fisk på menukortet. Der er det op til sushikokken, hvad der kan købes af fisk på fisketovet i de tidlige morgentimer. I Japan er det en spændende oplevelse at gå ud og spise, da man ikke altid ved, hvad der vi være af fisk på menukortet. Læs mere om Sushikursus for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvor tit udskifter sushirestauranter i Japan i menukortet?

Traditionel japansk madkursus for begyndere

Lær at tilberede  og lave delikate og velsmagende japanske retter, som japanske kokke i Tokyo gør det. Du lære, at anvende japanske ingredienser såsom mirin og madlavningssake, som har en fast plads på hylden hos japanske sushikokke. Du lære, at købe fisk, kød, grøntsager og japanske råvarer som japanske kokke. Du arbejder med forskellige skæreteknikker i tilberedning af retter med forskellige fisk, kød og grøntsager. Trin-for-trin lære du at tilberede 3 velsmagende retter såsom gyoza, en nudelret med skaldyr og teriyaki laks og tilbehør. Reference “Søndag den 8 marts deltog mine døtre og jeg på dit kursus om traditionelle hverdagsretter. En gave til mig fra dem i anledning af en nylig rund fødselsdag. En dag jeg havde glædet mig meget til. Vi fik tilført viden om hvad der gør den japanske mad så sund, ingredienser og teknikker i forberedelsen, mens vi producerede tre dejlige retter. Der var tid til at stille spørgsmål, tid til at smage undervejs og tid til at hygge sig og lytte til dine erfaringer fra mødet med den japanske kultur. Kurset var forberedt og forløb så vi trods forskel i fingersnilde kunne være med når der skulle snittes fint og foldes tynd dej der drillede. Vores …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Traditionel japansk madkursus for begyndere