BLOG

Hvem opfandt sushi?

Det er en helt bestemt gruppe i den japanske befolkning, som har opfundet sushi. Det er ikke kokke. Sushi har i sin oprindelse været en fattigmandsspise. Langs kysten i Japan bor fiskerfamilier, som lever af at fange fisk. På daværende tidspunkt for mange hundrede tusinde år siden var deres indkomst beskeden. Den afhang af, hvor mange fisk der blev fanget. For at forsørge familien blev lidt af den friskfanget fisk lagt til side. Fisken blev fileteret og skåret i mindre stykker. Sammen med friskkogt ris, blev fisken spist med lidt wasabi og sojasauce. Denne rå fiskeret kom til Tokyo. Her blev retten forfinet og anrettet på en anden måde af japanske kokke og blev til sushi. Igennem årtier har japanske kokke lavet deres egen fortolkning af sushi. Enkelte stilartet kan ses på sushi Michelin restauranter i Tokyo, andre laver klassisk japansk sushi og enkelte sushi restaurantkæder laver sushi til studerende. På Sushikursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave sushi med de ingredienser og teknikker, som bruges på eksklusive japanske sushirestauranter. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvem opfandt sushi?

Kan alle typer grøntsager bruges til sushi?

Det er ikke alle typer grøntsager som kan bruges til sushi. En grøntsag som aubergine egner sig slet ikke til sushi. Det er der flere årsager til, Hvis man skærer en aubergine i skiver, så er den ikke fast i konsistensen. Og når den først bliver tilberedt på en pande eller i ovnen, er den meget blød og falder let fra hinanden. Aubergine er også en grøntsag, som i sig selv ikke har særlig meget smag. Det kræver, at der bruges nogle andre råvarer, som kan give noget modspil og en ekstra smagsdimension. Løg er heller ikke en råvare som er optimal at bruge til sushi. Uanset hvilken type løg som bruges, har løg en ret kraftig smag. Rå løg kan også genere maven og, det er ikke alle, som har lyst til at lugte af løg resten af aftenen. På Sushikursus for begyndere lærer du trin for trin, at klargøre og snitte råvarer og lave velsmagende sushi i henhold til Fødevarestyrelsens regler. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Kan alle typer grøntsager bruges til sushi?

Traditionel japansk madkursus for begyndere

Lær at tilberede  og lave delikate og velsmagende japanske retter, som japanske kokke i Tokyo gør det. Du lære, at anvende japanske ingredienser såsom mirin og madlavningssake, som har en fast plads på hylden hos japanske sushikokke. Du lære, at købe fisk, kød, grøntsager og japanske råvarer som japanske kokke. Du arbejder med forskellige skæreteknikker i tilberedning af retter med forskellige fisk, kød og grøntsager. Trin-for-trin lære du at tilberede 3 velsmagende retter såsom gyoza, en nudelret med skaldyr og teriyaki laks og tilbehør. Reference “Søndag den 8 marts deltog mine døtre og jeg på dit kursus om traditionelle hverdagsretter. En gave til mig fra dem i anledning af en nylig rund fødselsdag. En dag jeg havde glædet mig meget til. Vi fik tilført viden om hvad der gør den japanske mad så sund, ingredienser og teknikker i forberedelsen, mens vi producerede tre dejlige retter. Der var tid til at stille spørgsmål, tid til at smage undervejs og tid til at hygge sig og lytte til dine erfaringer fra mødet med den japanske kultur. Kurset var forberedt og forløb så vi trods forskel i fingersnilde kunne være med når der skulle snittes fint og foldes tynd dej der drillede. Vores …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Traditionel japansk madkursus for begyndere

Er der forskel på de nudler som bruges i japanske suppe?

Der er stor forskel på de nudler som bruges i japanske nudelsupper. De fleste har hørt om ramen suppe, hvor én type nudler bruges. De er lange, tynde, gule og ligner spaghetti, dog er konsistensen og smagen en anden. Ramen suppe er ikke den eneste supper, som japanerne spiser året rundt. I Japan spises flere forskellige typer af nudelsupper, nogle på bestemte tidspunkter på året. Helt overordnet er det nudelsuppens fond, grøntsager og kød/fisk der afgøre, hvilken type nudler som bruges. I nogle supper bruges nudler som er neutrale i smagen f.eks. udon supper, der er det selve suppen som har meget smag og aromaer. I andre supper bruges nudler f.eks. ramen som har lidt smag, fordi det tilfører nudelsuppen en ekstra smagsdimension. På Japansk nudelsuppe kursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave 2 meget forskellige velsmagende nudelsupper. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Er der forskel på de nudler som bruges i japanske suppe?

Hvad indeholder den japanske kostpyramide?

Den japanske kostpyramide ser anderledes ud end den danske kostpyramide. Det japanske køkken indeholder basisvarer som er et ”must”. Det er ris, fisk og skaldyr, sojabønner og tang. Det er grundelementerne i det japanske køkken. De er essentielle og helt uundværlige. Japanerne spiser sammen mængde fisk og skaldyr som vi spiser kød. Japanerne spiser også kød og grøntsager. Dog spiser japanerne ikke særlig meget kød, som vi gør i Europa. De spiser samme mængde kød som vi spiser fisk. I det japanske køkken bruges flere forskellige typer af kål. Kål bliver spist på mange forskellige måder og, er en fast tilbehør i det japanske køkken. Selvfølgelige spiserne japanerne også mange grøntsager, som vi kender i Europa såsom gulerødder, forårsløg og agurk. På Traditionel japanske madkursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave velsmagende retter med japanske ingredienser, japanske råvarer og nordiske råvarer. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvad indeholder den japanske kostpyramide?