BLOG

Japansk nudelsuppe er din genvej til et sund måltid på en travl dag!

I de fleste gader i Tokyo ligger en lille nudelsuppe bar. En bar hvor der typisk kun er plads til 10-15 spisende gæster af gangen. Det lyder ikke af meget. De små nudelbarer har meget travlt. De servere japanerne fortrukne spise, som passer til en travl hverdag. Det tager ca. 2 sekunder at trække en madbillet i automaten. Der går mindre en 5 minutter før, at en skål dampende varm nudelsuppe står på bordet. Japanere er hurtigspisende og meget rutineret, når det kommer til brugen af spisepinde. Det tager dem mindre end 5 minutter, at spise en nærende og sund nudelsuppe. I løbet af en dag kan de mange nudelbarer nå, at bespise mange gæster. Japansk nudelsuppe er en fedtfattig og sundt måltid som spises året i Japan. På Japansk nudelsuppe kursus for begyndere lærer du, at lave velsmagende supper fra bunden, som de serveres i Tokyo. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Japansk nudelsuppe er din genvej til et sund måltid på en travl dag!

Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

Lær at lave delikate autentisk japansk ramen nudelsuppe med ingredienser og råvarer som bruges af japanske kokke. Du får en introduktion til japansk madkultur og japanernes fortrukne spise som er nudelsuppe. Du arbejder med forskellige råvarer såsom kombu, Bonito flakes og miso pasta. Du lærer om hvilke nudler der egner sig bedst til de forskellige supper. Trin for trin laver du 2 forskellige velsmagende og sunde nudelsupper, der laves fra bunden med fiskefonden dashi. Den ene er en ramen suppe og den anden en udon nudelsuppe. Læs mere om Japansk nudelsuppe kursus for begyndere Reference “Kurset giver både en forståelse af den japanske nudelsuppe, japansk madkunst – og japanernes forhold til mad og råvarer i det hele taget. Zoë blander denne viden med hendes personlige syn på/oplevelse af den japanske madkunst – og oplyser en om, hvordan den forholder sig til den danske/europæiske madkunst. Holdet er meget intimt, hvilket giver rum for snak mellem deltagerne, men også en rolig dialog mellem deltagerne og Zoë. Zoë lytter opmærksomt til de spørgsmål man måtte have og besvarer dem med hengivenhed. Hun får en til at føle sig velkommen og er meget obs på, at alle deltagere har smagt, set eller prøvet det …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

Hvorfor serveres soyasauce til sushi?

Der er en bestemt årsag til, at soyasauce serveres til sushi. I Japan bliver soyasauce betragtet som et krydderi. Det er en måde, at smage sushistykkerne til. Det bruges nogenlunde på samme måde, som vi bruger krydderier i Europa. Dog, er der en forskel. Det er ikke lige gyldigt, hvilken type soyasauce, som bruges til sushi eller andre japanske retter. Nogle retter er delikate og milde som sushi, mens andre er kraftigere har en stærkere smage som f.eks. gryderet. Der er det vigtig, at man får brugt en soyasauce som passer til sushi, så sushistykkerne ikke lige pludselig bliver for salt, at spise. Det kan ødelægge madoplevelsen. På Sushikursus for begyndere lærer du, at bruge som japanske sushikokke i Tokyo bruger. _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvorfor serveres soyasauce til sushi?

Sushikursus for begyndere

Lær at sammensætte og lave velsmagende sushiruller som japanske sushikokke. Du lærer at håndtere de forskellige forstadier til kogning af sushiris. Du arbejder med japanske ingredienser, der giver de unikke aromaer og smage, som kendetegner japansk sushi. Du lærer, hvad japanske sushikokke kigger efter, når der købes fisk og skaldyr hos en fiskehandler. Du lærer forskellige skæreteknikker og måder at klargøre forskellige råvarer. Du lærer trin for trin at lave hosomaki (lille rulle), uramaki (insite-out) og futomaki (stor rulle). Og meget meget mere Kurset afholdes i København. Reference ”Min kone og jeg var på sushi begynder kursus hos dig den 3. April 2016 og havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Hvor vi også blev klogere og modigere i forhold til at kaste os ud i at lave egne maki ruller. Idag introducerede vi vores børn for kunsten at lave ruller og fik lavet alt for meget sushi som vi alle nød bagefter. Det var en fantastisk hyggelig aktivitet for hele familien og bestemt ikke sidste gang vi gør det. Tak for et dejligt kursus:-)”. Thomas Schou Roer “Hvis du selv har prøvet at kaste dig ud i at lave sushi, kan jeg kan varmt anbefale Zoës begynderkursus. Her fik jeg de …

Læs Mere

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Sushikursus for begyndere

Hvorfor hedder det yakitori spyd?

Det japanske ord Yakitori betyder Grillet fugl. I Japan bliver yakitori oftest lavet med kylling. Det kan lyde lidt ensformigt, men det er det slet ikke. De smager meget forskelligt selvom kødet kommer fra samme dyr. I Japan bliver hele kyllingen brugt i madlavning, der er intet som bliver smidt ud. I Japan laves yakitori spyd med bl.a kyllingeskind, kyllingebryst, kyllingelever, kyllingehjerte. De japanske kokke i Tokyo bruger forskellige madlavningsteknikker alt efter hvilket slags kød fra kyllingen de bruger. Hver kyllingespyd bliver tilberedt på en måde, så kødet er mørt, delikat og velsmagende. Jeg får jævnligt spørgsmål til, hvordan de japanske yakitori laves. Det er blevet til et online livekursus, hvor vi går i dybden med japanske forskelige madlavningsteknikker og tilberedning af spyd med forskellige råvarer. Læs om Online live yakitori spyd for begyndere _ Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Udgivet i Tips | Tagget , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Hvorfor hedder det yakitori spyd?