Kan alle typer sushimåtter bruges til at lave sushi?

Det er ikke alle typer sushimåtter der kan bruges til sushi.

Udvalget af sushimåtter er stort i Danmark. Der findes mange forskellige typer lige fra silikonemåtter til japanske sushimåtter og, det er ikke dem alle som egner sig til sushi.

Køkkenredskaber lavet af silikone er populære og udvalget bliver større og større. Indenfor de sidste par år er flere og flere Isenkræmmer begyndt, at sælge sushimåtter lavet af silikone.

Jeg møder af og til kursister, som dukker op på mit sushikursus med en silikonemåtte under armen, som de har betalt 250-300 kr. for. Jeg kommer desværre til at skuffe dem hver gang.
Silikonemåtter er decideret uegnet til sushi også selvom de er nemme at rengøre. Silikone er et meget glat materiale, det er meget svært at lave pæne sushiruller. Dertil har de ikke den samme fleksibilitet som sushimåtter lavet i træ. Det er også med til at gøre det svært, at lave pæne og faste ruller.

sushikursus for begyndere, fortæller jeg mere om hvilken type af sushimåtte japanske sushikokke bruger. En sushimåtte som jeg også sælger i min webshop.
_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.