OM ZOË ESCHER

Zoë EsccherUltra korte version

Sushikok, Sake Sommelier, underviser, foredragsholder og forfatter med speciale i autentisk japanske sushi og det japanske køkken.

Læs referencer fra privat personer og virksomheder

Zoë arbejder også som Digital Marketingkonsulent, hun hjælper iværksættere med at blive synlig i den digital verden. Læs mere om https://seooptimizer.dk

Den lange version

Jeg har i mange år dyrket kampsporten kendo (japansk sværdfægtning) på eliteplan. Min kendo træner og mentor idag er Nobuo Hirakawa, som er meget berømt i Japan for sin evne til, at håndplukke talenter og udvikle dem til de bedste kendoudøver i verden.

I 2004 rejste jeg til Japan på et træningsophold i Tokyo. Efter træning, blev jeg inviteret ud og spise af lærerne på Tokyo’s mange gode sushi restauranter. Det var en eye-opener.
Typisk har japanske sushi restauranter 20 forskellige fisk på menukortet, så smager det anderledes og kvaliteten er noget andet.


I 2005 fik jeg en knæskade og blev desværre nød til at stoppe med at dyrke kampsporten. Min glæde for det smukke land Japan, kulturen og min begejstring for det japanske køkken var uforandret.

I 2006 rejste jeg til Los Angeles, hvor jeg blev uddannet til sushi kok og Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Som en del af uddannelsen lærte jeg også, at lave forskellige forretter, hovedretter og andre klassiske retter indenfor det japanske køkken.
Kurset blev ledet af den meget anerkendte, japanske instruktør Toshi Sugiura, som har 40 års erfaring, er kendiskok i Hollywood og dommer ved sushi konkurrencer i Japan.

Under mit ophold lavede jeg catering hos kendisser i Bel Air, Beverly Hills, Brentwood og filmselskaber i Hollywood.

Siden sushi kok uddannelsen

Siden min uddannelse i 2006 har jeg været tilbage i Los Angeles. Jeg besøgte min lærer i 2012 og 2019 for få ny inspiration, finpudset teknikker og assisterer Mino – en japansk sushi kok med 36 års erfaring. Læs mere om Zoës passion for sushi

Japan

Min glæde for det japanske køkken og sushi har betydet, at siden 2004 er jeg rejst til Japan hvert år for, at lade mig inspirere, lærer nye teknikker og få udvidet min horisont indenfor japansk gastronomi.
Dertil er det også en kærkommen lejlighed til, at besøge japanske venner, instruktører og træne kendo kata.

Hummer
Webshop by Sushi kok Zoë Escher

De mange inspirerende rejser igennem årene til Japan, har givet en dybdegående indsigt i et spændende land og kultur.
Jeg har japanske venner i Tokyo, som har budt mig velkommen i deres hjem. Den mange skønne timer i fantastisk selskab har givet mig, en dybdegående viden om den japanske kultur, trends, traditioner, indretning og japansk design. En særlig viden som kommer Webshop by sushi kok Zoë Escher

Hvert eneste produkt som findes i webshoppen er omhyggeligt udvalgt, da jeg ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Jeg lægger vægt, at produkterne er håndlavet, håndfarvet og bæredygtig dvs. at de ikke belaster miljøet, har en lang holdbarhed og lavet i et smukt japansk design.

Jeg ønsker et sortiment japansk interiør såsom tedåser, spisepinde, sojaskåle af god kvalitet, derfor vil der løbende komme nye varer i webshoppen.

Klik for komme direkte til onlineshoppen Webshop by Sushi kok Zoë Escher

Hvad laver jeg i dag?

Jeg afholder madlavningskurser for private og virksomheder.

Sushi kursus for begyndere
Nigiri sushi kursus for begyndere

Japansk nudelsuppe kursus for begyndere
Traditionel japansk madkursus for begyndere

Jeg har skrevet en serie af mini ebøger med opskrifter til 1 person;

5 japanske Okonomiyaki til 1
5 Japanske Sushi Handrolls til 1
5 Vegetariske Nudelsupper til 1
5 Japanske Yakitori Spyd til 1
5 Sunde Japanske Onigiri til 1
5 Sunde Japanske Juice til 1

14 dages Okinawa Misosuppe – Super Food

Resultater

Siden jeg blev færdiguddannet som sushikok & sake sommelier 2006, har jeg haft lidt at se til.

Af faglige resultater kan jeg bl.a. nævne;

I januar 2019 var jeg dommer for dagbladet Politiken i forbindelse med test af fødevarer til deres læsere.
Februar 2016 holdt jeg åbningstalen og åbnede messen Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I april 2015 lavede jeg sushi og japanske retter, som private dining hjemme hos den amerikanske ambassadør Rufus Gifford.
I oktober 2014 lavede jeg en kvalitets sushiguide til Jyllands-Postens læser.
I august 2014 vurderet jeg anonymt kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin ”TÆNK”.
Sushi kursus for begyndere blev nomineret til Oplevelsesprisen 2013.
I november 2013 blev jeg udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I november 2013 lavede jeg sushi og japanske retter som personalemad til den 3-stjerne Michelin-restaurant Geranium.
I februar 2013 var jeg gæstedommer på Masterchef sæson 3.
Den 9. juli 2010 udkom min kogebog ”Matcha, omakase og sushi”.

Privat

Jeg er født i 1974 og er adopteret fra Sri Lanka.
Jeg er vokset op med hollandske forældre og, er barnebarn til den internationale anerkendte hollandske kunstner M. C. Escher.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem