Er der stor forskel på sushi restauranter i Danmark og i Japan?

Sushikok & sake sommelier Zoë Escher

Ja, der er meget stor forskel på sushirestauranter i Danmark og i Japan.

I sushi restauranter i Danmark bruges andre ingredienser, fisk, grøntsager og teknikker til at lave sushi. Sushi i Danmark smager anderledes end, hvis du får serveret sushi i Japan. I Danmark spises mange sushi ruller med forskellige topping lige fra fisk til grøntsager.

I Japan er traditionel japansk sushi meget enkelt. Der bruges færre råvarer, andre ingredienser og nogle helt andre teknikker til at lave sushi. Japansk sushi som det serveres i Japan smager helt anderledes.
I Japan spises nogle andre typer ruller med flere forskellige slags fisk.

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Sushi i Danmark er oftest inspireret af det nordiske, hvor japansk sushi henter inspiration fra østen og Stillehavet.

Sushi kursus for begyndere, lærer du lave sushi med de ingredienser og råvarer der giver den bedste smag. Du får en køre plan for, hvordan du delikate og velsmagende japansk sushi.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.