Er hjemmelavet sushi nemt at lave?


Hjemmelavet sushi er ikke nemt at lave.
Her tænker jeg på, at det der er tilberedt har en kvalitet, så det egner sig til at blive serveret til andre hjemme ved middagsbordet.

Der er flere årsager til, at sushi ikke bare er lige til.

De koge sushi ris skal have en kvalitet at det også smager godt, når det bliver brugt til sushi. Udkogte sushi ris som er helt grødagtig i konsistensen smager bare ikke særlig godt.

Så kommer vi til fisken.
Hvornår er en fisk frisk?
Har den overhovedet den kvalitet, som gør at den kan bruges til sushi?
Hvordan skal fisken skæres til sushi?

Det kan fiskehandlere ikke svarer på. De er ikke japansk uddannet sushikokke og ved ikke, hvilke kriterier der skal være opfyldt. Hvis der bruges fisk der ikke egner sig til sushi, så smager det ikke særlig godt. Man kan også blive syg af det.

Så er der grøntsagerne.
Hvilke grøntsager egner sig til sushi?
Hvordan skal de skæres til sushi?

I forhold til at lave sushi rullerne, der skal bruge flere forskellige håndteknikker. Sushi ruller der er rullet for stramt, så de enkelte råvarer er blevet mast, smager ikke særlig godt.
Sushi ruller der er rullet for løst, så de falder fra hinanden når det skal spises, smager heller ikke særlig godt.

Sushi kursus for begyndere lærer du har lave velsmagende sushi ruller, der egner sig til at blive serveret ved middagsbordet.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.