Hvad adskiller japansk sushi fra europæisk sushi?

NigiriJapansk sushi ser meget enkelt og elegant ud i sin præsentation.

I Japan har sushi restauranterne ofte 20 forskellige fisk på menukortet, derfor foretrækker japanerne at spise nigiri fremfor ruller.

I Danmark har mange en opfattelse af, at nigiri er en klump ris med et stykke fisk. Det er det i virkeligheden også og dog.

Japanske kokke bruger en del tid på, at lærer at koge ris til sushi. Dertil bruger japanske sushikokke adskillige år på at lære, at forme risklumpen, så det at spise nigiri bliver til en gastronomisk oplevelse.

Fisk er ikke bare fisk. Strukturen, konsistensen og fibrene, har en afgørende betydning for, hvordan fisken skal håndteres. Der er ikke to fiskearter der bliver håndteret ens.

De teknikker japanske sushikokke bruger til at lave nigiri og ruller, er nogle andre teknikker end dem, der bruges på restauranterne i Danmark, derfor er der så stor forskel på et dansk og japansk menukort, præsentation af maden og den gastronomiske oplevelse.

Læs mere om Sushi kursus for begyndere
_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.