Hvad ellers end sushi kan det japanske køkken byde på?

GyozaDet japanske køkken indeholder mange forskellige stilarter og nicher.

Sushi udgør ca. kun 20 % af det japanske køkken, det er ikke fordi japanerne er vilde med den populære spise, for det er de. Det japanske køkken indeholder bare så meget andet godt.

Det japanske køkken er påvirket af nabolandene såsom Korea og Kina. For mange 100 år siden blev kinesisk retter introduceret i Japan, og lige så stille sluset ind og tilpasset de japanske smagsløg.

Derfor vil du også finde Gyoza på de japanske menukort, som er Japans svar på kinesisk dumplings. Gyoza er yderst populære spise og serveres ofte, som en lille starter inden selve menuen bliver båret ind.

I byen Tokyo finder du små spisesteder som udelukkende er specialiseret i gyoza. På deres menukort kan du finde 15 forskellige gyoza, som umiddelbart ser ens ud. Her tænker jeg på, at finthakket svinekød godt kan være et gennemgående tema, men de øvrige råvarer er forskellige, og blevet klargjort til gyoza på forskellige måder.

Læs mere om Traditionel japansk madkursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.