Hvad er egentlig det japanske køkken?

De fleste forbinder det japanske køkken med sushi.

Det japanske køkken er meget end det. Det japanske køkken er bygget op en måde, så det enten tilfører kroppen næring eller afgifter kroppen.

Det betyder at sunde grøntsager og fisk, som måske i europæiske køkken virker lidt kedelige, fylder meget i det japanske køkken. Det behøver slet ikke at være, hvis man har forstået japanernes tilgang til mad.

I Japan er ligger fokus på de sunde egenskaber der er ved råvarer og madlavningsteknikker. I Japan er det meget normalt, at lærer at bruge teknikker som tager 10 år, 20 år og 40 år.

Men som alle ved før man kan gå, skal man først lige lærer at kravle. Sådan er det også med det japanske køkken. Man skal først og fremmest lærer, at bruge de basale teknikker til at fremstille japanske retter og japanernes tilgang til, at lave mad før man kan kaste sig ud i retter som tager 10 år at lærer at lave.

Læs mere om Sushikok & Sake sommelier Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.