Hvilken sushimåtte er bedst til fremstilling af sushi?


Jeg afholder adskillige kurser om måneden i Sushi for begyndere i København. På kurserne der møder jeg kursister som medbringer forskellige typer af sushimåtter til fremstilling af aromatiske og velsmagende sushiruller.

Desværre er det ikke alle typer sushimåtter der egner sig til sushi.

Indenfor de seneste år, har jeg mødt kursister der har medbragt en sushimåtte fremstillet i silikone. En sushimåtte der koster 150 kr. Det er en sushimåtte, som er helt uegnet til sushi. Den har ikke den størrelse eller fleksibilitet som det kræver for, at lave delikate sushimåtter. Materialet gør også, at tangepladen ikke har de optimale betingelser.

Der findes også en anden type sushimåtte, som jeg heller ikke vil anbefale. Sushimåtten er lavet af træ, men selve udformningen af måtten gør, at det er sværere at lave sushiruller med den type sushimåtte. Derudover så efterlader sushimåtten også mærker i rullerne.

Den bambusmåtte som japanske sushikok og jeg bruger, er meget svær at få fat i Danmark. Det skyldes, at de der forhandler bambusmåtter til sushi ikke er faguddannet sushikokke, så de ved ikke hvilken sushimåtte som er den bedste.

Japansk sushimåtte lavet i bambus findes i webshop by sushkok Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.