Hvillken nigiri stykke udenfor Japan er din favorit?

Når jeg er i Japan, så spiser jeg mange nigiri stykker med forskellige slags fisk. Jeg spiser også gerne fisk, som jeg ikke kender for, at få udvidet min horisont.

Når jeg opholder mig i Californien spiser jeg altid på min japanske sushikok instruktør sushirestaurant. På hans menukort er der en bestemt nigiri stykke, der er et ”must” og det er ”Yellowtail med Myoga”, som serveres med en secret sauce.

Yellowtail er hvid tun, en fisk som meget populær fisk i USA og Japan. Myoga er en japansk ingefær, som har en ganske unik smag og aromaer.

Det er en nigiri stykke som du kun kan få serveret i USA eller i Japan. Jeg vælger, at få den serveret når jeg er i USA, fordi de japanske sushirestauranter i Tokyo har så mange andre fisk og smage at byde på.

Du kan læse mere om Sushikok & Sake sommelier Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.