Hvor tit spises rå vandmand i Japan?

Oftere end hvad de fleste ved.

På japanske restauranter smider man ikke en friskfanget blæksprutte på tallerkenen og sender den direkte ind til gæsterne. Det kunne man aldrig finde på.
En rå blæksprutte som ofte kommer fra Kina, bliver ”tilberedt” med samme omhu, som alle andre råvarer.  Det er de færreste som opdager, at de har spist blæksprutte. Der skulle gå 10 år for mit vedkommende.

Jeg havde i flere år bemærket, at jeg med jævne mellemrum fik serveret noget udefinerbar. Det smager fint, og tilberedt på en delikate måde, så jeg kunne ikke finde ud af, hvad det var. Nu h ar vi heller ikke vandmand på menukortet.

En aften da jeg var ude og spise i Tokyo fortalte en japansk ven fortalte mig, at det var vandmand som jeg sad og spiste.

Læs mere om Sushikok & sake sommelier Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange