Hvorfor skal fisk til sushi fryses?


Fisk der skal spises råt, bør du altid fryse. Det skyldes, at fisk indeholder parasitter og den eneste måde, at slå dem ihjel på er, at fryse fisken.

Et lille sidespring. I virkeligheden bør man også friske oksekød til tatar, køer får ligesom fisk parasitter i kroppen. Om oksekød til tatar bliver frosset, kan jeg desværre ikke svarer på. Men jeg tror det ikke.

For at vende tilbage til fisk. Det er ikke den samme type parasit som findes i fx tunen som i laksen. Det skyldes, at det er 2 meget forskellige fiskearter, som først og fremmest spiser meget forskelligt.

Derudover er fiskestrukturen på laksen og tunen meget forskellig, og der påvirker også de parasitter som findes i de to forskellige fisk.

Hvor længe fisken skal fryse er ikke den samme og det afhænger igen, om der er tale en hvidfisk, laks eller tun.

Sushi kursus for begyndere taler mere om, de japanske regler for nedfrysning af fisk. De japanske regler er mere strenge end de danske regler. Jeg vælger at følge de japanske regler, da de om nogen ved noget om fisk til sushi. Derudover vil også gerne være på den sikre side.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.