Spis vegetarisk sushi uden at gå på kompromis med den gode smag


De fleste kursister jeg møder spiser velsmagende sushi med jævne mellemrum. Jeg har endnu ikke mødt nogen, som har spise vegetarisk sushi der får fuglene til at synge.

Nu er det meget længe siden at jeg har besøgt en sushirestaurant i Danmark, så jeg ved ikke hvor stort udvalget af vegetarisk sushi er.

Men en ting er sikkert, at vegetarisk sushi er en undervurderet spise, som ikke rigtig har fundet sin plads. I Danmark har vi et stort udvalg af økologiske grøntsager, som egner sig perfekt til sushi.

Den største udfordring ved vegetarisk sushi er, at få det til at smage lige så godt som sushi med fisk. Min erfaring med vegetarisk sushi, at det kan smage endnu bedre end sushi tilberedt med fisk. Det kræver at du kender til de madlavningsteknikker som bruges til, at fremstille maden.

Til fremstilling af vegetarisk sushi, skal der bruges væsentlig flere og krævende madlavningsteknikker for, at forhandle klassiske råvarer til unik gastronomisk oplevelse.

Læs mere Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.