Sushi ris er x faktor hos japanske sushikokke


En kold og stille morgen i januar måned, hvor der skal koge sushris. Det har sneet om natten og temperaturen viser -15 grader uden for.

Hvordan vil risen reagere på vejret i dag?
Det er den første tanke, der løber igennem hovedet på japanske sushikokke.

At lave nigiri og sushi ruller med perfekte sushiris er det bedste. At se glæden i øjnene, når nigiri stykker smelter i munden ved første bid og, når susihi ruller der med smag, aroma og sprødhed forvandler råvarer til en gastronomisk oplevelse, er det største kompliment en japansk sushikok kan få i en sushirestaurant.

De mange timers træning, der ligger bag håndtering og kogning af noget så simpel og alligevel teknisk svært som sushiris, bliver bemærket.

Året rundt er du som japanske sushikok overladt til vejret luner, skinner solen, bliver det varm, styrt regner det eller bliver det koldt som bare fanden. Naturen spiller et pus og det er lige netop det, som japanske sushikokke synes er fascinerende ved kogning af sushi ris.

Sushi kursus for begyndere gennemgår vi de klassiske faldegrupper ved kogning af sushi ris.

_
Zoë har holdt foredrag og afholdt sushikurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.