Derfor bør dine knive til sushi Altid være skarpe!


I gennem de sidste 10 år, har jeg set flere tusinder af køkkenknive som bruges i private hjem. Mange af disse knive er ikke helt så skarpe, som de bør være for, at du kan få den fulde glæde.

Jeg kan komme med et eksempel.

Hvis du forstiller dig, at du har tilberedt en steg i ovnen. Stegen har nu stået i 20 minutter på dit køkkenbord og har hvilet.
I mellemtiden har du fundet din bedste kniv til at skære kødet. Med kniven får du skåret stegen i skiver, men det går ikke så nemt. Kniven du har brugt er ikke helt så skarp som da du købte den.
Da du er færdig kigger du på skiverne og ser, at nogle er skiverne er lidt ujævne og, at der er også trukket lidt i kødet. De fleste tænker ikke over det, for stegen nydes med tilbehør og en lækker sauce.

I det japanske køkken, er det meget vigtigt at bruge en meget skarp kniv. Det er meget vigtigt at køkkenredskaberne funktionalitet er så gode som muligt, da det påvirker kvaliteten på maden.

På billedet ses en tun steak, som har en jævn og glat overflade på grund af knivens skarphed.

Sushi kursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave velsmagende sushi med køkkenredskaber som allerede findes i dit køkken.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere