Er silikonemåtter lige så velegnet til sushi som bambusmåtter?

FutomakiJeg møder oftere og oftere kursister, der dukker op på et af mine sushikurser med en bambusmåtte lavet af silikone.
Umiddelbart kan en silikonemåtte ikke bruges til at lave sushi, også selvom den har kostet 150 kr. Den har ikke den fleksibilitet der er nødvendigt, hvis man gerne vil lave perfekte sushiruller.

Sushikok Zoë Escher i Bella Center under Bogforum.

Selve overfladen på måtten egner sig heller ikke til at lave sushi.  Den er for glat, hvilket gør at det hele kan skride meget nemt, og for den urutineret kan det være en udfordring.

De bambusmåtter som sushikokke bruger, kan desværre ikke fås i supermarkeder eller specialforretninger, og jeg ved desværre ikke hvad årsagen er til det.

Hvis du er interesseret i en bambusmåtte som bruges af japanske sushikokke, kan den købes via min hjemmeside til 26,95 kr. Læs mere om bambusmåtter til sushi

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Gem

Gem