Hvor mange fisk er på menukortet i en sushi restaurant i Tokyo?

Fisk

I sushi restauranter i Tokyo er der ca. 15 forskellige slags fisk på menukortet.

Den japanske befolknings spiser lige små fisk i hverdagen, som vi spiser kød. Når japanerne besøger en sushi restaurant i Tokyo vil de gerne smage, så mange forskellige fisk som muligt.
Den type sushi som er mest populær i Tokyo er nigiri sushi. Nigiri sushi er af en størrelse, at du som gæst kan spise 10-15 stykker sushi uden, at føler dig proppet. Det er en spændende oplevelse, at spise nigiri i Tokyo. Du kommer til, at smage mange forskellige fisk, der ikke findes på vores breddegrader.

I Danmark spises vi lidt mindre fisk. De fleste spiser fisk 1-2 gange om ugen. For en dels vedkommende er sushi en af de måder, at få spist de anbefalet 350 gram fisk om ugen.
I Danmark er sushi ruller lige så populær, som nigiri sushi er i Japan. Udvalget er stort, det er mulighed for, at smage flere forskellige ruller i løbet af et måltid.

Læs mere om Sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Ikea og mange flere.