Hvor populært er Nigiri Sushi i Japan?

Sushikok Zoë Escher
Nigiri sushi er meget populært i Japan og det kan fås i forskellige kvaliteter lige fra sushi i supermarkeder til gourmet sushi lavet af Michelin kokke. I Japan kan du finde sushi restauranter som har fået 3 Michelin stjerner.

En af grundene til, at nigiri sushi er så populært er på grund af dens friskhed. Japanerne er vilde med frisk fisk og skaldyr, som oftest er fanget og hentet direkte fra havet og, serveres kort tid efter. Det er en friskhed som giver en ren og en unik smagfuld oplevelse, som er værdsat i det japanske køkken.

De mest efterspurgte fisk til nigiri sushi er laks og tun.
I Japan er udvalget af fisk til nirigi sushi stort, det er meget normalt at du finder 15-20 forskellige fisk på menukortet i en sushi restaurant i Tokyo. Efterhånden har flere i Europa fået øjnene op for rå sødreje og makrel som også er populært, at bruge til sushi i Japan.

På Nigiri sushi kursus for begyndere lærer du trin for trin, at skære flere forskellige fisk til sushi. Du lærer også at bruge håndteknikker til, at lave nigiri sushi som japanske kokke i Tokyo.
Du får hemmeligheden bag, hvad der skal til for, at lave nigiri sushi som smelter på tungen.

Læs mere om Nigiri Sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere