Kan fuldkorns ris bruges til sushi?

Sushi - ALT for damerne
I Danmark og i resten af verdenen bliver sushi lavet med hvide kortkornet sushi ris.

Jeg får af og til spørgsmål i forhold til brune ris og, om de kan bruges til at lave smagfuld sushi.

Hvide ris

I Danmark bliver sushi oftest lavet med hvide sushi ris. Der er flere fordele ved, at lave sushi med hvide sushi ris.

Fordelene ved at bruge hvide sushi ris er, at de enkelte riskorn har en glat overflade, hvilke smagsmæssigt passer perfekt til silkebløde skiver af fisk. Når de kogte ris først er blandet med eddikemarinade klistre de enkelte riskorn til hinanden, hvilket er afgørende i forhold til, at sushi med hånden.

Fuldkorns ris

I Danmark er der enkelte sushi restauranter som har forsøgt sig med fuldkorns ris. Der er nogle fordele ved, at lave sushi med fuldkorns ris.

Fordelene ved, at bruge fuldkorns ris er, at de er sundere. De indeholder flere vitaminer og mineraler end hvide sushi ris.
Fuldkorn ris er langt sværere at koge til perfektion. De kogte ris er en mere hård og løs i konsistensen, de klæber ikke sammen som hvide sushi ris. Det gør det sværere at lave forskellige slags sushi, fordi de enkelte sushi stykker har en tendens til, at falde fra hinanden.

Fuldkorns ris har en lidt dominerende nøddeagtig smag, som godt kan overdøve smagen af for eksempel laks eller agurk.

Der er fordele og ulemper ved, at bruge fuldkornsris. Jeg ved dog med sikkerhed, at jeg forsat laver sushi med hvide sushi ris.

Sushi kursus for begyndere lærer du hemmeligheden bag perfekt kogte hvide sushi ris. Du lærer trin for trin, at lave velsmagende sushi med de mest efterspurgte fisk til sushi.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere