Hvordan er wasabi blevet en del af et japansk sushi måltid?

Wasabi
Wasabi blev en del af et sushi måltid for flere tusindende år siden.

Japansk sushi er oprindelig en fattigmandsspise. Japan er oprindelig et fiskersamfund.

For mange år siden (8. århundrede), boede der mange fattige fiskerfamilier langs Japans kyster. På daværende tidspunkt tjente man ikke særlig meget som fisker og, det var svært at brødføde familien. De fleste måltider bestod af ris og fisk.

På daværende tidspunkt havde de japanske fiskere heller ikke noget køleskab. For at sikre, at et par af de fisk, som blev fanget i de tidligere morgentimer til familien, også kunne holde sig til, at blive spist om aftenen, blev der smurt wasabi på fiskeskiverne lige inden det skulle spises. Der blev smurt wasabi på fiskeskiverne for, at tage noget af lugten og for, at slå bakterier ihjel.

Sidenhen er måltidet blevet forfinet til det vi kender i dag. I dag bruges wasabi som et slags krydderi på sushistykker. Det er en måde sushi restauranter i Japan smager et måltid til.

Læs mere om Sushikok & sake sommelier Zoë Escher

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.