Hvad er japanske kokkes syn på de råvarer der bruges i det japanske køkken?

Helt overordnet så har japanerne en anden tilgang til livet end resten af verden. Den japanske befolkning er vokset op med, at alt hvad universet har skabt har en sjæl og, at vi alle er forbundet.

Dette livssyn påvirker japanske kokkes syn på de råvarer der bruges i det japanske køkken. Alt liv som universeret har skabt er unikt og har noget at byde på. Det betyder, at det japanske køkken er meget stort og varieret, da japanerne ikke lader sig begrænse.

Siden 2004 har jeg næsten hvert år rejst til Japan.
Her for 2 år siden fandt jeg ud af, at igennem årene har jeg spist rå vandmand uden at vide det. Nu bliver vandmand ikke serveret som en stor udefinerbar klump på tallerkenen. Den bliver selvfølgelig tilberedt, så det er en delikat spise du får serveret.
I mit tilfælde fik jeg den serveret som en Starter og det lignede mest nudler, men konsistensen var en anden. Den smagte ikke af så meget men var helt sprødt at tygge i.

Så hvorfor spise vandmand?

Vandmand indeholder mange proteiner og har et meget lavet fedtindhold.

Denne unikke måde, at forvandle råvarer som mange ville studse lidt over til en delikat spise, vækker selvfølgelig opmærksomhed hos Michelin kokke i hele verden.

Du kan læse mere om Traditionel japansk madkursus for begyndere og Japansk nudelsuppe kursus for begyndere

OBS: Der bliver selvfølgelig ikke serveret vandmand på de kurser som jeg afholder.
_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.