Kan grødris bruges til sushi?

SushirisDet er et spørgsmål, som jeg af og til får på mine sushikurser.

Jeg har aldrig prøvet at lave sushi med grødris, og jeg kan godt forstå, at nogle har forsøgt sig med det af mangel af andet. For grødris er en kortkornet ris ligesom sushiris, dog vil jeg mene at de er en anelse kortere.

Umiddelbart mener jeg ikke at grødris kan bruges til sushi. Det er en anden type ris og konsistensen, når de er blevet kogt, er ikke den samme som færdigkogte sushiris.

Jeg har som sushikok igennem årene kogt sushiris af forskellige mærker og kvalitet. Selv indenfor sushiris er der stor forskel på, hvordan riskornene reagere i forhold til, når de bliver vasket, kogt og det færdige resultat.

Hvis du er en dem som rent geografisk ikke har adgang til japanske ingredienser, så har du mulighed for at bestille via min hjemmeside.

Læs mere om Sushi-startæske og genbestilling af enkelte ingredienser.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.