Hvor mange vitaminer og mineraler indeholder en sushi rulle?

Sushikok & sake sommelier Zoë Escher

Sushi er en populær japansk delikatesse, som er kendt sin friske smag og kunstfærdige præsentation. Men udover at være en lækker ret, er sushi også kendt for at være sundere end mange andre fede og kalorietunge alternativer.

Hvor sund er en sushi rulle?

Sushi er ofte lavet med rå fisk som laks, tun eller makrel, som rige på omega-3. Fiskene er en god kilde til proteiner og den fed fiskeolier er sundt for kroppen og styrker helbredet.

Udover fisk indeholder sushi også grøntsager som agurker, avocado og asparges. Disse grøntsager giver ikke kun sushi sin karakteristiske smag og tekstur, men de er også fyldt med vitaminer og mineraler.

Sushi indeholder også ris, som er en vigtig kilde til kulhydrater og energi. Selvom ris ikke er så rig på vitaminer og mineraler som fisk og grøntsager, er det stadig en vigtig del af måltidet.

Sushi tang er en af de sundeste grøntsager i verden. Det er den grøntsag som indeholder flest vitaminer og mineraler. En tang ark svarer til 600 gram grøntsager. Hvis du er træt af, at spise blomkål eller broccoli, er sushi et godt alternativ.

Læs mere om Sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere