Hvad er autentisk japansk sushi?

Bella CenterNår du spiser autentisk japansk sushi, så smager maden af meget mere. De forskellige fisk der indgår i nigiri stykkerne har meget mere smag, og udvalget er meget større.

Det er der flere årsager til, der er selvfølgelig forskel på de fisk der bruges i Europa og Japan, selvom der er tale om de samme fiskearter. Miljøet og det de spiser påvirker smagen, og fiskens alder har selvfølgelig også en betydning.

Sushikokkens viden om fisk, den måde de skal fileteres på og efterfølgende skæres til nigri eller sushiruller, har afgørende betydning for smagsoplevelsen og den endelig præsentation.

Derfor kan du også opleve, at hvis du besøger den samme restaurant 2 dage i træk, så vil sushien smage anderledes og alt efter hvor rutineret sushikokken er, så kan stykkerne og præsentationen variere lidt.

Som japansk uddannet sushikok, har jeg lært at uanset hvilken fisk du arbejder med, så skal den mad, der serveres for kunden altid være det samme. Således, at kunden får den samme unikke smagsoplevelse uanset hvilken dag på ugen, kunden besøger restauranten.

Læs mere om Eksklusiv japansk pop-up sushimiddag

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.