Hvad kendetegner Nigiri sushi håndteknik?

Nigiri
Nigiri sushi er en populær form for sushi, der er kendt for sin enkelhed og elegance. Denne teknik bruges til, at lave små håndrullede stykker sushi bestående af en kugle af ris toppet med frisk fisk eller skaldyr.

Først og fremmest er det vigtigt at bruge sushi ris til, at lave nigiri sushi.

En nigiri riskugle bliver formet i hånden på en speciel måde. Udover at riskuglen har en bestemt form, så laver den rutineret sushikok en lille luftboble inde i riskuglen. Sushikokken søger også for, at risens konsistens er fast nok til at holde formen, men stadig blød nok til at være spiselig og ikke for kompakt.

Sushikokken tilføjer en lille passende mængde wasabi direkte på en skive fisk af rette størrelse inden den placeres på riskuglen. Med rette fingre og tryk forenes fisk og ris til et stykke smagfuld nigiri sushi.

Nigiri sushi håndteknik kræver omhyggelighed og færdigheder for, at opnå det bedste resultat. En erfaren sushikok kan skabe nigiri sushi, der smelter i munden med en perfekt balance mellem risens konsistens, fiskens friskhed og smagen af wasabi og sojasauce.

Læs mere om Nigiri sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.