Hvilke typer af kød passer til teriyaki sauce?

Sushikok Zoë Escher

Japan er et af de lande, som spiser meget dyppelse en slags sauce til de fleste retter.

I det klassiske japanske køkken laves sauce som passer til den pågældende ret. Retter som tempura, tonkatsu og okonomiyaki for at nævne et par stykker anvender sauce, som er lavet til de enkelte retter.

Dette er dog ikke gældende for hele det japanske køkken. Det japanske køkken er meget meget stort. I Danmark er kun en brøkdel af klassiske japanske køkken repræsenteret.

En af de japanske saucer, som flere og flere i Danmark har fået øjnene op for er teriyaki sauce. De fleste kender version som kan få i supermarkedet. Dog smager den fuldstændig anderledes end teriyaki sauce, som laves fra bunden og serveres på restauranter i Japan.

En af årsagerne til dens popularitet også i Japan, skyldes at den passer til flere typer af kød. I Japan bliver den oftest spist sammen med kylling og fiskeretter. Den passer også til retter med grisekød, grøntsager eller store rejer.

Teriyaki sauce som laves fra bunden er en vinder. Det en sauce som de fleste spiser med en ske, når de første har smagt den. Smagen har dybe, rund, salt, sød og en har en perfekt balance.

Traditionel japansk madkursus for begyndere lærer du trin for trin, at lave en teriyaki sauce fra bunden, som den serveres i Japan. En sauce som passer til både forretter, hovedretter og flere slags kød.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere