Hvilken sushi måtte er bedst til fremstilling af sushi?


Jeg afholder adskillige kurser om måneden i Sushi for begyndere i København. På kurserne der møder jeg kursister som medbringer forskellige typer af sushi måtter til fremstilling af aromatiske og velsmagende sushiruller.

Desværre er det ikke alle typer sushi måtter der egner sig til sushi.

Indenfor de seneste år, har jeg mødt kursister der har medbragt en sushi måtte fremstillet i silikone. En sushi måtte der koster 150 kr. Det er en sushi måtte, som er helt uegnet til sushi. Den har ikke den størrelse eller fleksibilitet som det kræver for, at lave delikate sushi måtter. Materialet gør også, at tangepladen ikke har de optimale betingelser.

Der findes også en anden type sushi måtte, som jeg heller ikke vil anbefale. Sushi måtten er lavet af træ, men selve udformningen af måtten gør, at det er sværere at lave sushi ruller med den type sushi måtte. Derudover så efterlader sushi måtten også mærker i rullerne.

Den bambusmåtte som japanske sushikok og jeg bruger, er meget svær at få fat i Danmark. Det skyldes, at de der forhandler bambus måtter til sushi ikke er faguddannet sushikokke, så de ved ikke hvilken sushimåtte som er den bedste.

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.