Hvor er det bedst at købe sushi knive?

Sushikok & sake sommelier Zoë Escher

Det er bedst at købe sushiknive i Japan.

En sushi kniv er ikke bare en sushikniv. Der er mange ting, som man skal være opmærksom på, når man køber en sushi kniv.

I Japan findes mange forskellige japansk sushi knive af forskellige størrelser.
I Japan fremstilles sushi knive i forskellige typer af stål, nogle knivblade er nemme at vedligeholde og andre er mere udfordrende.

Nogle japanske sushi knive er fremstillet i billigt stål, mens andre er fremstillet i eksklusiv stål, som har en lang holdbarhed.

Skaftet på kniven er også forskellig. På traditionelle japanske sushi knive er skaftet lavet i træ. I Japan kan du købe sushi knive, hvor skaftet er lavet i billigt træ, men du kan også købe knive, hvor træet er eksklusiv. Selve udformningen af skaftet variere også.

Vægten på sushi knive er forskellige. Nogle knive er lette mens andre er tunge.

I Danmark er udvalget af sushi knive meget småt. I virkeligheden alt for små. De knive som jeg bruger, kommer alle sammen for Japan. Hvis jeg skal have en ny japansk kniv, så vil jeg kun købe den i Japan.

Læs mere om Sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.