Hvor mange forskellige slags tun har sushi restauranter i Japan?

Tun
I Japan har sushi restauranter flere forskellige slags tun på menukortet. Fisk i Japan er den vigtigste kilde til protein og fiskeolie. I løbet af en uge spiser japanerne rigtig meget fisk. De spiser lige så meget fisk som der spises kød i Danmark.

Som så mange andre er japanerne glade for, at kunne vælge imellem flere forskellige fisk. En af de fisk som skiller sig ud er tunen. Kødet på tunen smager meget forskelligt alt efter, hvor det sidder på fisken. Tun fra maven kaldes toro, det er fedt lyserød tun og, er en eksklusiv spise.
Fedtfattig tun som er knaldrød i farven kaldes Akami, det sidder ved rygraden. Det stykke er bruges til sashimi og nigiri stykker. På den måde kan kød stykkerne tilberedes og spises på forskellige måder.

Grunden til, at sushi restauranterne i Japan har flere forskellige stykker af tun at vælge imellem er, at det meste tun i verdenen lander på Tsukiji fiskemarked i Tokyo, som er det største i verdenen.

Læs mere om Sushi kursus for begyndere

_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.