Hvad er japansk dyrevelfærd?

I Japan går man meget op i dyrevelfærd.

En aften i Tokyo var jeg ude og spise med en veninde og en hendes mor. Vi fik serveret adskillige retter i løbet af aftenen bl.a. den klassisk japanske ret Shabu Shabu. Som en del af retten kom, der en tallerken med Wagyu kød skåret i tynde skiver, som tilberedes ved bordet.
Jeg spurgte min veninde, hvad det var for et kvæg. Hun kaldte på tjeneren, som sagde at, det ville hun lige finde ud af. Hun kom tilbage med et print af koens stamtavle. Der stod at det var kvie, datoen for hendes fødsel, hvor hun havde boet og hvornår hun blev aflivet.
Jeg kender ikke noget andet land, der går så meget op i dyrevelfærd.

PS. Jeg er opmærksom på at det er en sporing. Der står også oplysninger om de steder den har boet. Det er her at jeg tænker dyrevelfærd. Og ja, køerne får også massage.

_
Zoë har holdt foredrag og afholdt sushikurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.