Kan alle typer sush imåtter bruges til at lave sushi?

Det er ikke alle typer sushi måtter der kan bruges til sushi.

Udvalget af sushi måtter er stort i Danmark. Der findes mange forskellige typer lige fra silikonemåtter til japanske sushi måtter og, det er ikke dem alle som egner sig til sushi.

Køkkenredskaber lavet af silikone er populære og udvalget bliver større og større. Indenfor de sidste par år er flere og flere Isenkræmmer begyndt, at sælge sushi måtter lavet af silikone.

Jeg møder af og til kursister, som dukker op på mit sushi kursus med en silikonemåtte under armen, som de har betalt 250-300 kr. for. Jeg kommer desværre til at skuffe dem hver gang.
Silikonemåtter er decideret uegnet til sushi også selvom de er nemme at rengøre. Silikone er et meget glat materiale, det er meget svært at lave pæne sushi ruller. Dertil har de ikke den samme fleksibilitet som sushi måtter lavet i træ. Det er også med til at gøre det svært, at lave pæne og faste ruller.

Sushi kursus for begyndere, fortæller jeg mere om hvilken type af sushi måtte japanske sushikokke bruger.
_
Zoë har afholdt sushikurser og japanske madkurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.