10 år er gået som sushikok!

Bambusmåtte
For 10 år siden sad jeg sammen med min mor på Nørregade sushi og spiste en middag. Min mor var fløjet fra Sydfrankrig for, at tilbringe et par dage sammen med mig inden jeg fløj til Los Angeles. Hun kiggede på sushikokken og spurgte, er du sikker på at det er det du vil. Ja, svarede jeg og nikkede.

Måneder forinden lå en knæoperation i begge knæ, der satte en stopper for kampsporten kendo på eliteplan. Jeg havde også sagt mit job op for, at rejse til Los Angeles og blive uddannet til japansk sushikok. Hvad der ventede mig viste jeg ikke og, om mine ny opereret knæ kunne holde, vidste jeg heller ikke.
Jeg tænkte sol, strand og nye oplevelser må være den helt rigtige medicin for mig.
Los Angeles var den helt rigtige medicin og selvfølgelig drillede mit ene knæ også, men det var ikke værre end, at det kunne fikses med en mail fra min ortopædkirurg i Danmark.
Zoë Escher
Bambusmåtten og de japanske sushiknive fik jeg udleveret den første uge i maj 2006, har været min trofaste følgesvend de sidste 10 år.

Udover at være mit vigtigste arbejdsredskab, bringer den også mange minder såsom filmselskabet Paramount studios i Hollywood, Hollywood stjerner, restaurant Geranium, virksomheder i Danmark og de mange kursister, der for første gang stifter bekendtskab med en japansk sushimåtte.

Jeg ser frem til mange gode år i selskab med bambusmåtten.

Læs mere om Sushikok & Sake sommelier Zoë Escher

_
Zoë har holdt foredrag og afholdt sushikurser for A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis,Velux, Gorrissen Federspiel, Beierholm revision, Elbek & Vejrup og mange flere.

Gem